Home / Uitgangspunten coaching

Uitgangspunten coaching

U bepaalt de besproken onderwerpen

In de coaching bent u degene die bepaalt welke onderwerpen besproken worden. U besluit welke inzichten voor u belangrijk zijn en welke gedragsverandering u aan wilt gaan. In mijn coaching ga ik er vanuit dat u van nature creatief en vindingrijk bent. Het is mijn taak om u te helpen dromen, verlangens en ambities te verwoorden en om u te helpen uw missie, levensdoel en doelstellingen helder te krijgen en te realiseren.

Resultaatgericht

De coaching staat in het teken van de doelen die u samen met mij aan begin van de coaching formuleert. In 5 tot 8 gesprekken zult u de meeste doelen ook daadwerkelijk bereiken.
Als coach kunt u van mij verwachten dat ik naar u luister en u krachtige vragen stel. Vragen die u in staat stellen meer zicht te krijgen op uw patronen en mogelijkheden. Luisteren gaat verder dan horen, ik let ook op lichaamshouding, stemming, tempo en energie. Ik zal nieuwsgierig zijn naar uw leven en u ook leren daar nieuwsgierig naar te zijn.

Uitgangspunten

Actie en leren

De coaching brengt u in actie. U gaat nieuw gedrag uitproberen en daar weer van leren leren. U leert net zoveel van uw mislukkingen dan van uw successen. Steeds zullen de vragen centraal staan; Wat ga je doen? Wanneer ga je het doen? en Hoe weet ik dat je het gedaan hebt?

Zelfmanagement

U leert om uw oordelen over uzelf en anderen te managen. Ook leert u omgaan met uw eigen saboteur (harde oordelen over uzelf).

Voldoening, balans en proces

Coaching leidt tot voldoening in leven, werk en relaties. Een leven dat voldoening geeft is een leven dat waardevol is. We gaan samen opzoek naar wat voor u de definitie van waardevol is. De keuzes die u in de coaching maakt, toest u aan uw waarden.

Balans is vaak ver te zoeken in het hectische leven anno nu. Door te coachen op balans gaat u uw perspectief verbreden zodat u meer keuzes krijgt. U leert ja zeggen tegen het één en nee zeggen tegen het ander. Balans is vaak een kwestie van keuzes maken.

als coach zal ik u attent maken op uw proces.In dat proces kan er sprake zijn van stroomversnellingen, stilstand, te veel van het goede en te weinig van het goede. Ik zal u aan moedigen, ondersteunen en helpen bij het slechten van obstakels.

Telefonisch of live

U kunt zowel telefonisch als live gecoacht worden. Als u kiest voor telefonisch coachen dan kan dat u tijdswinst opleveren. U hoeft niet te reizen en kunt de coaching vanaf thuis doen op ieder gewenst moment. Als u kiest voor live coaching dan, ontvang ik u op een coachingslocatie in Gouda.

Vrijblijvend gesprek

Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intake gesprek. U kunt mij bellen of het contactformulier invullen.

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig naar referenties? Wilt u weten welke bedrijven mij als coach hebben ingehuurd? Klik hier voor een overzicht.

Top